Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Απαγόρευση Μπουρκινιού 1

Με ποια επιχειρήματα ετεροκαθορίζετε τις επιλογές των άλλων; Δηλαδή, οι Μουσουλμάνες γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην ηλιθιότητα; 
Το να μην κυκλοφορείς έξω χωρίς να βαφτείς, έστω να βάλεις ενα κραγιονάκι, λίγο ρουζ, ένα κονσίλερ, ρε παιδί μου, δεν είναι κομμάτι της καταπίεσης του δυτικού προτύπου ομορφιάς που δημιουργεί από ψυχολογικές διαταραχές μέχρι παρασιτικά υποσύνολα στα μάτια της ελίτ; Τις χοντρές; Τις ρυτιδιασμένες με άβαφα μαλλιά; Τις κοπέλες με ακμή ή κυτταρίτιδα; Τις γυναίκες με τρίχες στα πόδια και στη μασχάλη.
Όλοι και όλες ως έναν βαθμό έχουμε εμποτιστεί με τις κοινωνικές νόρμες του περιβάλλοντος μας. Μεγαλώνουν μαζί μας σαν παράσιτα. Γι΄ αυτό κόψτε τις μαλακίες περί συνδρόμου Στοκχόλμης και άλλα κουφά που λέτε για ν' ακούγεστε ωραίοι στ' αυτιά σας και σταματήστε να συμπεριφέρεστε, στη συνείδηση σας, σε αυτές τις γυναίκες σαν άβουλα όντα.
Η απαγόρευση ντυσίματος στους ελεύθερους δημόσιους χώρους αυξάνει την απομόνωση των Μουσουλμάνων γυναικών και ενισχύει την καταπίεση τους. Μειώνει την τριβή των παιδιών τους με τις αξίες των κοινωνιών που ζουν και γκετοποιεί ακόμα περισσότερο τις γειτονιές τους.
Το σπαστικό είναι ότι όλοι όσοι/όσες υποστηρίζουν αυτόν τον νόμο έχουν γραμμένες στ' αρχιδόμουνα τους αυτές τις γυναίκες. Νομίζουν ότι αν τους απαγορευτεί να κυκλοφορούν με τη μαντίλα και να κάνουν μπάνιο με μπουρκίνι, θα καταλάβει ο καταπιεστής στο οικογενειακό τους περιβάλλον το λάθος του και πικρά μετανιωμένος θα τους δώσει χρήματα να πάνε να βάλουν εξτένσιονς και να κάνουν ανταύγειες.
Εγώ θα την κλείδωνα στο σπίτι να φτιάχνει φαλάφελ όλη μέρα και είμαι σίγουρος πως και αυτοί τα ίδια λένε και γελάνε στο καφενείο, πίνοντας τσάι.
Όταν έχεις ένα φίδι στο κοτέτσι σου, δεν κρύβεις τις κότες σπίτι σου. Του κόβεις το κεφάλι.
Οι γυναίκες αυτές είναι θύματα του θρησκευτικού φασισμού και η απαγόρευση, τις θυματοποιεί περισσότερο. Αντί να συμπαραστεκόμαστε και να είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτές, τους κλείνουμε περισσότερο την πόρτα. Το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουμε. Ό,τι τους απαγορεύεται, εμείς να το αφήνουμε ανοιχτό. Να έρχεται στην παραλία με μπουρκίνι και ο κόσμος να της μιλάει και να της σφίγγει το χέρι και να συστήνεται και να την κερνάει και μια γκαζόζα. Όχι να την αποκλείει περισσότερο και να κερνάει κλωτσομπουνίδια.
Η υποκρισία του να επιχειρηματολογείς μέσω ενός θρησκευτικού ηγέτη, "θρησκευτικού... ηγέτη", που αντί να προωθεί τον διωγμό των ομοθρήσκων του, που έχουν το ίδιο αξίωμα αλλά φανατική ρητορική μίσους, τον ενοχλεί η υπεράσπιση των θυμάτων, δε θα το σχολιάσω. Όλα τα ιερατεία, ίδια σκατά. Να φυλάξουμε τον κώλο μας κι όπου θέλει ας μπει.
Αυτές οι γυναίκες που όντως καταπιέζονται θέλουν φίλους, δεκτικότητα, εμπιστοσύνη, όχι διωγμό.
Αυτή τη λίγη ελευθερία που έχουν έπρεπε να εκμεταλλευθεί ένα κοινωνικό κράτος ώστε να τις προσεγγίσει. Κάνοντας και τους πολίτες του να συμπάσχουν με αυτές και να τις βοηθούν όπου μπορούν. Να τις βοηθούν με τα παιδιά τους, με τα ψώνια τους, να τους λένε μια καλημέρα, να τους χαμογελάνε στο ταμείο. Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει γι' αυτές να γίνονται αποδεκτές από μια κοινωνία όταν το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι καταπιεστικό και τις αποκλείει. Τους δίνει πάτημα να σκεφτούν ότι όταν θα θες να ξεφύγεις, εμείς θα είμαστε εδώ. Η κοινωνία που ζεις θα σε βοηθήσει.
Αλλά όχι, εμείς προτιμάμε να παίζουμε τα πουλιά μας ομαδικώς και να τους συμπεριφερόμαστε όπως οι καταπιεστές τους. Να τις κοιτάμε με καχυποψία και με απέχθεια επειδή κυκλοφορούν σα νίντζα, με φόβο και να γυρνάμε να τις δείχνουμε ή να αποστρέφουμε το βλέμμα όταν τις κυνηγούν οι μπάτσοι. Γιατί τώρα είναι ποινικές... είναι κακές... είναι κίνδυνος για τον φιλήσυχο πολίτη.
Έτσι πλάθονται οι συνειδήσεις 😉 
Έτσι ανεβαίνουν τα ποσοστά της Λεπέν, της Χρυσής Αυγής και της ΝΔ.
Μια κοινωνία που ποινικοποιεί την ένδυση δεν τη λες και δεκτική πάντως. Ίσως η γυναίκα που ανάγκασαν να γδυθεί στη παραλία να έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου όσον αφορά την αποδοχή της κοινωνίας που ζει.
Νομίζω όταν θα θέλει να ξεφύγει από την καταπίεση της θα πάει στις γαλλικές αρχές που τόσο της στάθηκαν και τη σεβάστηκαν και δεν την έκαναν ρεζίλι σε μια παραλία γεμάτη κόσμο.
Αυτή είναι ακριβώς μια κοινωνία που σέβεται τα θύματα και ποινικοποιεί την καταπίεση. Τι; Δεν μπορούν να βρουν νομικά στοιχεία από πού ασκείται η καταπίεση; Ααα... γι αυτό ποινικοποιούν το θύμα. Η εύκολη λύση για να υποκριθούν ότι κάτι κάνουν.
Βασικά κάνουν κάτι, προστατεύουν το τουριστικό προϊόν τους από τους κακούς φτωχούς γηγενείς Μουσουλμάνους που καταλαμβάνουν τις παραλίες με τα μπουρκίνια τους και δεν αφήνουν τους φραγκάτους τουρίστες να απλώσουν το carotten τους χωρίς φόβο και χωρίς να τους χαλάνε την δυτική τους αισθητική. Την υποκριτική αισθητική που αν δει γυναίκα να θηλάζει τη συλλαμβάνουν γιατί θεωρούν πως προκαλεί και πως αν βιαστεί καλά να πάθει. Τα 'θελε!
George Sakoul

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου